Kirje 1929-4-29, Kotona

Rakkaimpani! ”Taaskin on yöllä satanut lunta ja vähän kylmännyt kuten koko viikon, vaan tämä lumi ei kestä iltaan asti. Väkirehulasti on illalla tullut asemalle ja se vedetään pois. Heikki Niemelä soitti lauantaina, emme voi ottaa niitä teidän ohria siemeneksi, vaan jos myytte, niin annamme rahaa ja saavat käydä ostamassa teiltä suoraan ja sanomme samalla minkälaisia ne ovat. Se sopii 3 mk/kg. Meitä surettaa kovasti kun puuttuu siemenohraa 7000 kg eikä ulkomailta enää kerkeä, kun välittäjillä ei ole tilattuna. Näin Heikki masentuneena kertoi. Täällä ennustellaan, että toukokuun lopulla on vielä lunta.Teuvo soitti eilen Limingasta. Lauantaina loppuu koulu ja meinasi mennä Kalajoelle vaan autot eivät kule pyhinä. Hän aikoi tulla tänne tiistaina. Penssari muurasi poikien kamarin kahdessa päivässä sen takan. Niilo ja Erkki rupeavat nyt paperoimaan, kun kengittäessä repeytyi seinät ja se kattopahvikin. Takkamestarikin tuli. Hän sanoi Sinun tilanneen tukkimaan miesten puolta. Sehän sopiikin lähteköön tuosta pitkän kamarin nurkasta.
Karjakko pyysi, että pääsisi tällä viikolla torstaina siskonsa hautajaisiin. Sanoin, että sopiihan se ja pitäkää nyt kesälomanne samalla, ei minä tahtoisin kesälläkin käydä kotona. En oikein tiedä miten tämä järjestyy, kun Kertun käsi on kipeä. Sunnuntaina kävi hän lääkärissä ja se leikattin keskisormen ja nimettömän välistä ja sieltä oli tullut kovasti mätää ja tänään hänen pitää vielä käydä. Kerttu vielä nukkuu ja karjakko tämän illalla niin myöhällä esitti, ettemme Kertun kanssa vielä ole puhuneet tästä. Kaiku poiki ja antoi omannäköisensä lehmän.
Panemme paketin Kainolle, jossa tulee Vienon lakki. Kalervo meni Ylivieskaan traktoria purkamaan nyt vasta, sillä konepajassa oli ollut joku postiauto korjattavana, niin eivät aloittaneetkaan meille korjaamaan lauantaina. Veikko on kirjoittanut töistä. Lämpöinen tervehdys omaltasi”