Kirje 1930-1-13, Nivala

Rakkaimpani! ”Kiitos kaukaisesta kirjeestäsi! Täällä tuli lunta vähän maanantaita vasten yöllä. Yritimme ajaa lantaa heti, vaan meni tie niin pahaksi, ettei kunnolla puolta päivää voinut ajaa. On vieläkin vähän lunta vaan ilma on lauhkea, ettei se kauan kestä. Maa on jäässä mutta syvemmissä rapakkopaikoissa pudottaa heti.Kerttu hommailee itseään Savisaareen. Koetimme toimittaa häntä Helsinkiin, vaan se tuntui, ettei missään voisi hänenlaisensa tulla terveeksi kuin juuri siellä. Nyt hän itse on valinnut S. Hämeenlinna olisi ollut paras vaan täytyi luopua siitä, kun ei voi täsmällisesti tehdä käsillään ja koulussa ja kursseilla täytyy tehdä sääntöjen mukaan.
Niemelän Heikki kävi täällä ja hän kertoi nimismiehen ja tarkastaja Suhosen olleen täällä tutkimassa niiden huhujen todenperäisyyttä eikä väärinkäytökset ole olleet niin suuria kuin puhuttiin. Samalla hän kertoi, että Alaknuutin Jussi on luvannut siitä Aaden palstasta yli 5000. Kehotin heti myymään Jussille. Veikkoa ei ollut tässä, mutta kun kuuli, niin sanoi, että myyköön vain Jussille kun saa niin hyvän hinnan.
Vieno reipastuu, mutta hidasta se on ja pian unehuttaa miten pitäisi syödä ja ulkoilla enempi. Kerttu kävi Aholassa ja täti oli ollut väsynyt. — Suomenmaata emme ole vielä saneet. Oletko muistanut sitä tilata. Lämpöinen tervehdys omaltasi”