Kirje 1930-10-17, Kotona

Rakkaimpani! ”En ole oikein saattanut kirjoittaa niin on tuntunut olevan painoa. Pojat lähtivät tänään. Keskiviikkoiltana oli meillä teeilta vaan se oli vähän jäykkää, kun Hirvensalo tuli meille yöksi pyynnöstä. Hän nimittäin oli kunnantalolla puhumassa lasten kerhonäyttelyssä. Vieno oli siellä puuhassa, sillä siellä oli saatavana ruokaakin ja Vieno keitti jälkiruuan juhlaan.Täällä on aivan sulaa ja pystytään peltotöihin. Väinö on käynyt äestämässä. Eilen haettiin nimismiehen hevonen ja kertovat hänen sen myyneen. Nyt on perjantaiaamu. Meillä on Aalto Heikki hevosvärkkiä laittamassa. Meillä on 30 sianporsasta. Myymme niistä osan, sillä ei meidän sikala ole käytännöllinen pikku porsaille.
Niin en ole kertonut, että meillä on Akseli raatarina tekemässä Kalervolle pukua Sinun yhdestä vanhasta puvusta. Siitä tuli tosi hyvä ja Veikko aikoo teettää siitä sarasta, kun kerran on räätäli kotona. Kalervon sarkapuku jääköön tekemättä, sillä ei hän voi sitä pitää Mustialassa. Voi kun ei tarvitsis pitää noita Stenrothin poikia, sillä siinä on niin monta pykälää.
Kyllä oli hirveä se Ståhlbergin juttu. Täällä kaikki kauhistuivat sitä tekoa ja odottavat mitä sitten. –
On niin somasta kun kaikki näin syksyin minua painaa, vaikka ei ole mitään erikoista. Kunpa saataisiin kaikki järjestykseen talven tuloa varten. Tulen mielelläni luoksesi, kun pääsen vapaasti ilman rahaa. Korkein Sinua suojatkoon omasi”