Kirje 1930-10-3, Helsinki

”Sunnuntaitervehdys!Kello on jo 1/2 12 yöllä, kun tätä aloitan. Kuten Weikon kirjeestä näet niin tulin juuri taloudellisesta neuvottelukokouksesta. Oikein minua pelottaa työttömyyden vuoksi ensi talvi. Oikein uhkaavalta näyttää menekkimahdollisuudet. Kyllä me olemme oikealla linjalla palkkoihin nähden. Yleisesti tulevat teollisuudessa ja metsätöissä suuresti laskemaan. Onneksi on talonpojilla ruokaa vaan rahaa tulee jatkuvasti olemaan vähän. Sen tähden sievästi ohjailin Weikkoakin vaikka kyllä hän ymmärtää itsekin.
Sen Hennan oton saattaisi Muhjalan järjestyksen vuoksi olla paikallaan, sillä hänhän piti siellä kuria ennenkin. Ja se on suuri asia. Mitään voiman pesiä ne tytöt nyt ei ole vaan lienevät näppäriä. Puhuin Jokioisten karjakon kanssa karjakosta. Hän kuuluu myöskin olevan pienoinen ihminen vaan täyttää tunnollisesti tehtävänsä. Kysyin ikääkin. Ei varmaa tiennyt vaan arveli 22 vuoden ikäiseksi. Martta voi nyt viikon päästä viettämään vapaaviikkoaan, samoin Jenni, että ovat remmissä kun karjakko ja uudet tytöt tulevat. Lyyli joutanee olla kunnes muut tytöt kotiintuvat. Jos Henna tulee, niin hänhän voi tulla marraskuun 1 pnä, jolloin Nanni ja Aino lähtevät. Näin pääsette järjestykseen eikä tarvitse outoja apulaisia. Toivottavasti kaikki järjestyy parhain päin. Menestystä puuhillenne toivottaa Kyöstisi”
JK Kännin sanoi Kerttu olevan lihavan vaan miten lienee hintojen kanssa nykyään. Tarpeeton on se meillä, kun Emolla on kaksi hyvää.”