Kirje 1930-3-28, Helsinki

Rakkaat kotolaiset! ”Kiitos kirjeistänne! Luultavasti en ehdi teille erikseen kirjoittamaan, vaan ettette jäisi lauantai-iltana ilman niin kirjoitan muutaman sanan.Kirjoitan nykyään harvemmin, kun saa jutella puhelimella, jolloin saa vastauksen heti. Soitan taas ainakin sunnuntaiaamuna. Kalervon ja Katrin syntymäpäivänä lausun kiitokset monista unettomista öistä, huolesta ja murheesta, joita lapsukaiset ovat tuottaneet. Kertulle taidan ostaa sekä Hankkijaa N:o1 että pellavansiemenjauhetta, mutta sitä varten minun pitää saada rahat sieltä, sillä en rupea niitä tiliin ostamaan. Hinta 1/27 p/kg. Toivottavasti Karjakko on palannut, että Kerttu saa hoitaa taas itseään.
Eduskunta jää vielä viikoksi. Eilen saimme kaksi luottamuslausetta, mutta tänään saimme uuden välikysymyksen Waasan tapausten johdosta. Kyllä on typeriä ihmisiä. Jäljet viittaavat Lapualle. On luultavaa, että suurempi ryhmä porvarillisia seikkailijoita ehkä suojeluskuntalaisiakin sekaantuu tähän juttuun. Mutta lain on annettava tehdä tehtävänsä olkoot ketä tahansa. En ehdi enempää. Syd. terveiset teille Isältä
JK Vai tuli sielläkin kabinettikysymys naamiohuveista. Älkää lapset luopuko kannastanne, kun kerran olette sen ottaneet. Naamiohuvien ei sinänsä tarvitse olla epäsiveellisiä, vaan johtokunnalla täytyy olla oikeus luvata tai kieltää huoneistonsa”