Kirje 1930-6-17, Kotona

Rakkaimpani! ”Yhä on mielet kuohuksissa. Eräs kertoi, että kaikki on suunniteltu Ylivieskassakin. Kun Sinä puhuit, olivat jotku ajatelleet, pääministeri ei tiedä mitä selän takana suunnitellaan. Helluntaita vasten yöllä oli Lepolassa ollut herroja, jotka olivat koko yön naputellee kirjoituskoneella ja olivat neiti Mykkästä varoittaneet, että ei säikähtää, jos yöllä tapahtuu hälinää. Se olikin hälyytys, jonka Sinäkin näit. Täällä puhutaan: riippuu sosialisteista tuleeko diktaattori vai ei. Muut ovat yksimielisiä. Huhutaan: ei sanomalehtiuutiset ole mistään kotoisin, kaikki valehtelee, sillä tätä diktaattoria on niin hankittu jo kauan ja nyt kommunistien varjolla päästään siihen käsiksi.
Olemme täällä Heikkilässä hyvin levollisia. Aina kuuluu näitä huomautuksia, vaan mehän tiedämme, jos isä saa johtaa, emme ole hukassa. Se vallan ehdokas on Svinhuvfud tai joku suuri sotaherra. Sen kuulin äsken.
Kyllä tuo laulujuhla on suuri homma, vaikka ennustetaan, ettei se toteudukaan levottomuuksien vuoksi. Vaan sittenkin puuhaamme täydellä höyryllä. Nyt on Kainon syntymäpäivä. Siitä on 19 vuotta ja kyllä on tapahtunut paljon. Huudetaan sikoja viemään ulos. Korkein Johtajamme Sinua suojatkoon omasi”