Kirje 1931-5-6, Helsinki

Rakkaimpani! ”Lue Weikonkin kirje, niin voit pysyä paremmin mukana. Kun ajattelin läpi kevättyöt ym., niin tulin siihen, ettei W tarvitsisi enää hevosta ostaa. Kyllä meillä on nyt parahiksi. Mutta kuten jo sanoin, en arvostele, jos hän on jo ostanut. Puten osto oli tarpeellinen ja hinta halpa. Kylvötöihin ryhtynette pian.Soitan torstai-iltana klo 8, että kuulen onko Weikko ollut Kokkolassa. En raski joka ilta soittaa, mutta ehkä joka toinen ilta, kun on kylvöaika. Siis soitan torstaina 7-8 aikaan ja lauantaina1/2 7-1/2 8 välillä. Olisi hyvä, jos Veikko varautuisi silloin puhelimen läheisyyteen, että saisin kuulla töiden kehityksen.
Luultavasti tulen helatorstaina käymään, kun tulen Oulun konttoria tarkastamaan. Olisi hyvä silloin nähdä kylvötyöt vireessä. Weikko lienee jo Wankan ja Mustan lähettänyt Mehtälään. Ellei niin on ne heti vietävä, sillä siellä ovat kylvömaat. Heikkilään ei tule kuin enintään 1/3 osa kylvöstä. En halunnut hänelle tästä mainita, koska tiedän hänen parastaan koettavan. Ja voihan olla, ettei olla vielä pellolla.
Kerttu lähtee sunnuntaina Kokemäelle. Hän koettaa joutua 9 päiväksi kesäkuuta Nivalaan. Minua pyydettiin Ouluun maataloustuottajien juhlille juhlapuhujaksi 21 p, mutta kun silloin ovat laulujuhlat täällä, niin en luvannut. Kirjoittakaa joskus. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”