Kirje 1933-5-22, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kalervo meni tänään Soisalon kehotuksesta Diakonissalaitokselle tutkittavaksi. Joka johti siihen, että hänestä otetaan röntgenkuva, happoja on kait liikaa, mutta muutakin epäilevät olevan. Annoin mukaan 500 mk. Tytöille annoin 1500 mk, jotta saavat ostaa vaatteita itselleen ja Katrille.Sitten kävin tilaamassa kutsukortit häihin. Otin niitä 500 kappaletta, vaikka toivon, ettei niitä näin paljon käytettäisi. Kutsu tulee luonnollisesti meidän nimiin. Kun keskustelimme vieraiden kutsumisesta, niin pidit luonnollisena, että Wilkunan Heikin lapset kutsutaan. Mutta eihän ne ole kuin pikkuserkkuja, kuten koko Wuolteenahon puhtokin. Minä vain sanon tämän meidän keskustelun vuoksi, vaikka ratkaisu on jätetty Weikolle ja Marille. Naapureillehan voidaan jakaa omasta toimesta, ettei mene markkoja, vaan ehkä ne menevätkin avonaisena 50 pennillä.
Minä tulen kotiin 2 päivänä. Siis juuri häiksi. Soisalo menee pian lomalle. Woisitko kävästä tämän kuun aikana täällä, sillä se sinun terveytesi vaaliminen täytyy ottaa vakavasti. Mutta vakavaa harkintaa kaipaa häidenkin järjestely, joten suuresti epäilen jaksatteko sieltä irtaantua, ellei ole pakko. Kumminkin tulisi asettaa terveys ensimmäiselle sijalle. Minä kovin mielelläni kustannan sen matkan, sillä se on kaikkein halvinta terveydenhoitoa, kun etsii apua aikanaan.
Weikko ei ole kirjoittanut vaikka pyysin. Lienee luottanut siihen, että saan tiedot Kalervolta. Mutta hauska se ei ole kun ei vastata, vaikka nimenomaan pyytää suunnitelmia tärkeiden asioiden hoidossa. Annetaan olla heidän kumminkin olojaan. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”
Kaino tulee kotiin”