Kirje 1933-9-13, Helsinki

Rakkaimpani! ”Mitään erikoista ei kuulu. Heikki on asunut meillä. Ei hän puhunut Toinin olosta sanaakaan. Kai unohtui tai kuuluu se siinä talossa Jennille. Toini ja Kerttu uurastavat kovasti ja minulla on myös riittävästi työtä, jonka näytti Heikkikin huomaavan. Pojat kirjoittivat kumpanenkin, joten otan nyt järjestääkseni heille lainan.Kun minulla on toivo, että saamme talven aikana raha-asiat järjestymään, niin ehkä järjestän takauslainan, ettei tarvitse Mehtälää kiinnittää. Aivan selvillä en vielä ole miten sen järjestän, mutta ei siinä kauan viivy, sillä asiat eivät saisi rempattaa toimettomuuden vuoksi.
Sen Esan akselin tilasin, mutta saa nähdä sopiiko se, kun Esoja on niin monenlaisia, eikä ollut tietoa minkä vuodentuote tämä on. Arvelin sen olleen 6 vuotta, joten toivottavasti sopii. Ellei niin pitää antaa tarkka tieto ja mitat tai lähettää vanha akseli pikatavarana Hankkijalle.
Onko se niskakipu sinulta parannu. Ellei niin tule nyt Wienon tuloa tänne tutkittavaksi. Olipa se Nylynd joutava, kun Ailinkin houkutteli sinne Mehtälästä. Se on vähän huonon luonteen piirre. Sillä tuskin Aili on sitä pyytänyt. Luultavasti olisi hänenkin kanssa paras aikonaan tehdä selvä sopimus. Mutta ehkä kaikki menee parhain päin. Koettakaa nyt vähitellen saada karjanhoitajat, ettette jää aivan jätteille. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”