Kirje 1935-10-24, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Minun on taas niin paha olla, kun sanoin Kainolle niin vihaisesti, hänen ilmoittaessaan, ettei saanut sanaa J.Haapalalle. Asia oli niin kiireellinen ja tärkeä, että se olisi pitänyt toimittaa ainakin Olkkoselle, kun ei Haapalaa saanut käsiinsä, sillä sehän oli kunnan asia. Nyt kai en saa käsiini niitä lääkäreiden hakupapereita ja ilman lääkintöhallituksen lausuntoa menee vaali miten sattuu, sillä eihän papereista voi päätellä kuka on sopivin. Minusta tämä on niin äärettömän tärkeä asia ja kiireellinen, kun valtuusto kokoontuu maanantaina. J. Haapala lähetti kolmet paperit ja sanoi ennen lähettäneensä viidet, mutta niitä ei ole tullut ja uskon niiden olevan siellä ehkä Olkkosella. Sen tähden minua kiusaa tämä asia, kun olisin halunnut tehdä palveluksen kunnalle vaan se tuhottiin. Kivimäelle kerroin tämän, vaan en tiedä minkä arvon sille pani.Winttikamarin laitosta Kainolle ja Kertulle tykkään. En koskaan ole ajatellut, että Kerttu ja Anni asuisivat yhdessä, vaan minähän puhuin Annin menosta Muhjalan tupaan, josta tytöt vähenevät. Sinne minusta hän sopis. Kyllä se W oli outo ihminen, kun lupaili monelle vielä. Toimita se vain ensi viikon keskiviikkona matkaan, kun torstaina tulee uusi, eikä hänen tarvitse tulla tietämään toisen tuloa. Sanokaa vain, että meille tulee Savosta karjakko. Kyllä minua hirvittää se asema siellä. Samalla säälittää ihmisraukat, joiden toiveet pettivät. Woi niitä polosia, joilla korot ja velat painavat päälle. Se on kamala tilanne.
Katri tulee huomenna tänne. Hänellä on niin hampaat lohkeilleet, että täytyy viipyä täällä lääkärissä, sillä mitenkäpä muuten saa kuntoon, kun joutuu maalle. Kyllä se oli hyvä, kun Katri pääsi kotiin. Woi neuvotella sen toverinsa kanssa.
Ryti meni ulkomaille ja siellä on Heurlin. Tästä syystä en voi tulla ennen sunnuntaita. Toivon Heurlin palaavan siksi, joten olen sitten maanantaihin siellä. Puhellaan sitten kaikesta. Anna nyt se Tellervokin Marille ja ottakaa Ilja joksikin aikaa avuksi, sillä molempia ei hän heti jaksa hoitaa siinä olet oikeassa. Tietysti teet minkä parhaana pidät. En ehdi enempää. Menen komiteaan ja palaan vasta yöllä Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”