Kirje 1935-2-23, Helsinki

Rakkaimpani! ”Ota vain II luokan piletti, kun tulet niin viime hetkessä tänne, sillä paljon rasittavampi on III luokassa matkustaa. Täällä on jo torstaina juhlia koko päivän, joissa sinun täytyy olla mukana. Eikä ero ole suuri, kun menee mennen tullen samalla piletillä.Pelkään, että sitä savia tuli sille tielle liian vähän, mutta ei siihen enää tarvitse ryhtyä, mutta hyvä olisi siihen Lehtistä ja pappilan maan vuokraajia hätyyttää kuten Weikolle kirjoitin. Ei minulla mitään hätää ole sen kaatumisen vuoksi, sillä ei siinä mikään rikkoontunut, vaikka ruppini on hieman kipeä, jota Kalervo on parina aamuna puoskaroinut.
Kyllä minä ihmettelen, että sinä varsallesi, jota opetetaan vasta, otit 300 kg kuorman, kun teitä oli 5 henkeä. Ei mistään niin viekkaasti tule varsalle kuormaa kuin ihmisistä. Onneksi sanoit olevan hyvän kelin, mutta muuten olisi voinut varsalle käydä huonosti. Wäinöä minä ihmettelen, kun tiesi, että 5 henkeä tulee.
Ei kai Heino sinun mukaan lähde, sillä Savon kautta on lyhyempi, vaikka Pieksämäellä voi joutua yöllä odottamaan. Mutta luultavasti tullee odotusta vähän Haapamäelläkin. Siellä pääsee kumminkin makuuvaunuun, joka menee Pieksämäelle. Mutta matka on pitempi ja kalliimpi muuten Ehkä hän makuuvaunun vuoksi ajattelee pitempää tietä. Olisipa onnetonta, jos Heinolla hermot menisi pilalle. Mutta ehkäpä kumminkin on keuhkovika, kun se kuume on aina kintereillä. Ei me terveet ihmiset osaa arvostella sairaan kohtaloa. Woi mikä onni ihmiselle on saada olla terveenä ja aina työtä ja menoa, ettei jouda pieniä vikoja miettimään. Siinähän on ollut meidänkin onnemme. Tervetuloa! Näkemiin Kyöstisi”
Huom! Ne jyväaitan avaimet pitää viedä piirongin laatikkoon, kun sinäkin tulet tänne, sillä ei ne saa olla ovensuulla jokaisen saatavissa, kun sinne ei ole asiaa.