Kirje 1940-1-8, Helsinki

Rakkaat kotolaiset! R.K. Kiitos kirjeestäsi! Sain eilenVeikolta mielenkiintoisen kirjeen, johon heti vastasin. Kyllä se on ihmeellistä varjelusta kun ei satu vaikka kranaatit lentelevät ja kuulat vinkuvat. Veikko on ollut historiamme verisimmissä taisteluissa, mutta omia miehiä on mennyt suhteellisen vähän. Kolmen päivän taisteluissa ei Veikon komppaniasta ollut kaatunut yhtään. Suomussalmen taistelut ovat sotahistoriamme suurimmat ja ihmeellisimmät, sillä ei vielä ikinä ole maassamme kahta divisioonaa lyöty muutamassa päivässä. Ja sotasaalis oli aivan ihmeellinen. Kyllä siellä Herra sotii puolestamme.Kylläpä oli ihmeellinen se tulipalon yritys. Kyllä pitäisi vieläkin tarkastaa tornia lakalla, sillä taantuisi katolta syttyminen.
Minä olen hyvässä kunnossa ja asunto on minulla eriottäin hyvä. Meitä on tässä 5. Tämä on siellä missä kaksi vuotta sitten kävimme kävelemässä ja jossa Tellervo ja Vieno kävivät eräässä talossa juomassa. Muistat sen kallion, jossa istuimme sitten ja paistatimme itseämme. En halua nyt tätä tarkemmin määritellä. Tänään otan Linnassa vastaa ulkomaiden sanomalehtimiehiä noin 40 henkeä.
Ilmoita tarvitsetko rahaa. Kyllä meidän pitää pitäöä huolta, että Kaino ja Kerttu saavat asiansa hoidetuksi, kun miehet ovat rintamalla. Onpa se onni, ettei Nivalaan ole vielä tullut takaisin kuin muutamia miehiä. Huomasin Liitosta, että Haapavedellä on 17 vainajaa. Kyllä se on hirvittävä uhri. Ja muutamista Hämeen pitäjistä meni kymmeniä Aglajärvellä. Sydämelliset terveiset teille Kyöstiltäsi